TRANSFORMATIE, een cultuur-onderwijsproject voor pubers. Vrijeschool Parkstad klassen 8. Wie ben ik? Wat is mijn identiteit? Wat is mijn kracht? Hoe verhoud ik me tot mezelf en mijn omgeving?

Je bent 14 jaar. Inwoner van Parkstad. Je hebt Heerlen nooit gekend als stad in crisis. Je bent hier geboren met een schone lei. Welk verhaal heb je dan over deze stad, regio te vertellen, en wat kunnen wij van dat jonge verhaal leren? Wat heb jij Parkstad te bieden?

Pubers worstelen met zichzelf. Er is een transformatie gaande. Deze transformatie heeft parallellen met de transformatie van deze regio na de mijnsluitingen.
Wie ben ik? Wat is mijn identiteit? Wat zijn mijn kwaliteiten? Wat is mijn kracht? Doe ik er toe? Centrale vraag: Hoe verhoud ik me tot mezelf en de stad/deze regio. Welk verhaal vertel ik over Heerlen? Deze vraag beantwoordden de leerlingen middels diverse kunstdisciplines. Het resulteert in een eindvoorstelling in poppodium de Nieuwe Nor (schooljaar 2018-2019)

   

Aangezien ik dit project organiseerde voor de Vrijeschool Parkstad, zal ik om privacy redenen van de leerlingen niet meer foto’s plaatsen op deze website. Hierbij wel een link naar de website van de Vrijeschool Parkstad:

Eindvoorstelling van het project Transformatie in poppodium de Nieuwe Nor:

Een mooi artikel over de voorstelling in De limburger lees je hier.

Bekijk hier meer informatie over project Transformatie en meer foto’s.

Bekijk hier de aftermovie  van de editie schooljaar 2018-2019, en bekijk hier de trailer.

Terug naar projecten